Skip to content

The Grimm Forest

Vanskelighetsgrad: Medium-lett
Antall spillere: 2-4
Spilletid: 45-60 min
Anbefalt aldersgrense: 8+ (engelsk tekst)
Pris: 600,-

The Grimm Forest er et morsomt og enkelt familiespill hvor man tar rollen som en av niesene eller nevøene til de kjente «Tre Små Griser» som i disse dager har blitt senile og ikke lenger er verdige byggmestre. Du deltar derfor i en episk konkurranse om å være førstemann til å bygge tre hus for å å vinne tittelen «Den Kongelige Byggmester». På veien vil du få tilgang på mange ulike karakterer og monstre fra kjente eventyr som enten vil gi deg en hjelpende hånd eller hindre dine planer.

Mål med spillet

I dette spillet skal du samle ressurser for å bygge hus på området du eier. Du har egentlig fem tomter å bygge på, og du kan bygge hus i tre ulike materialer: Strå, tømmer eller murstein. Din oppgave er å bygge tre hus, og i hvilke materialer de bygges i er opp til deg. Hvert hus må bygges i denne rekkefølgen: Grunnmur, vegger og tak. Det tar kortest tid å bygge stråhus, men hvis flere spillere klarer å bygge sitt tredje hus i samme runde, vil det lønne seg å ha bygget hus i sterke materialer.

Spillets gang

Det som er kult med The Grimm Forest er at alle spillere velger sine handlinger samtidig og i hemmelighet. Hver runde ligger det nemlig nye ressurser å venter  på ulike områder. Hvis du velger et område som ingen andre havner på, får du alle ressursene av den typen i det området. Hvis flere spillere havner å samme område, må ressursene deles. Man kan også spille Fable-kort som gir unike bonuser eller skaper trøbbel på utvalgte områder. I tillegg skaffer man seg venner via Friend-kort som gir deg en hjelpende hånd, men du kan bare beholde èn venn omgangen. Det vil si at du av og til må gi fra deg venner med gode egenskaper til andre spillere…

The Grimm Forest spilles gjennom to faser: Samlefasen og byggfasen. Det gjør at spillet er enkelt å lære og lett å spille. Fordi man gjør sine handlinger samtidig, er det lite dødtid i spillet, og interaksjonen mellom spillerne er der hele tiden. I tillegg til at spillet er utrolig morsomt, må jeg påpeke at alle komponenter er av svært god kvalitet! Illustrasjonene på kortene er vanvittig flotte, og det er en rød tråd gjennom hele spillet. Når man spiller The Grimm Forest, er man midt i et fantastisk eventyr!