Skip to content
MTG

Magic the Gathering er et samlekortspill som har eksistert siden 1993. I Magic the Gathering skaffer man seg kort og bygger decks (kortstokker) som man spiller med mot andre spillere. Det finnes mange veier til seier, og din deck vil være sterk mot noen typer decker og svak mot andre.

Kortspillet fenger like lett unge som voksne, og spillet kommer hele tiden med nye sett (kort) som får variasjon i spillet. Anbefalt aldersgrense er 13+ pga. spillets kompleksitet. Kortene er også på engelsk, så for de aller yngste kan det by på utfordringer. Hvis foreldre ønsker at unger yngre enn 13 år skal lære spillet, anbefaler vi at foreldrene selv er med.

Ta turen innom butikken! Utenom arrangementstider vil vi mer enn gjerne hjelpe deg i gang. Følg også med på Facebook om vi har arrangementer for nybegynnere.

Vareutvalg

Vareutvalget på Magic varierer gjennom hele året da spillet får utvidelser hver andre eller tredje måned. Vårt fokus er å ha de fleste nye utvidelser (normalt kalt «sett») inne og i en del forskjellige varianter. Vi skal, som regel, også ha boostere tilgjengelig for alle sett som er i gjeldende «Standard»-format.

Eksempler på Magic produkter tilgjengelig hos oss

Coven Counters

Commander "Pre-constructed" deck

Vi tar alltid inn nye commander decks og har som regel alltid noen på lager. Dette er ferdige decks som kan oppgraderes med egne kort. Spilles som regel med 3 eller flere spillere og alle mot alle. Passer ypperlig til de som er en fast gjeng som spiller hjemme hos noen og som ikke vil spille om premier.

Draft boosters

Dette er pakker med kort, normalt 9 commons, 3 uncommons, 1 rare/mythic rare, 1 land og 1 token, men det varierer noe fra sett til sett, og man kan være heldig og få en foil av hvilken som helst sjeldenhet i stedet for en av commons. Dette er pakker man normalt spiller draft eller sealed med. Det finnes mange draft format og helt ned til å egne seg for 2 spillere. Men normalt er det ca 8 spillere som drafter med 3 boostere pr spiller.

Set booster display

Set boosters

Set boosters er for de som kun vil åpne og ikke nødvendigvis spille med pakkene først. Dvs. øke samlingen sin. Inneholder normalt 1 art kort, 1 land, 1 token, 7 commons eller uncommons, 1 rare/mythic rare, 1 foil, og 2 kort som kan være alt fra common til rare. Her er det sjanse for at man kan få signert art kort, foil land og at token byttes ut med et kort fra noe som kalles "The List" (utvalg kort som kan søkes på nettet, men som varierer fra sett til sett). 1% sjanse for at booster inneholder 4 eller flere rares.

Crimson Vow Collector

Collector boosters

Inneholder som regel 10 uncommons, 3 rares/mythic rares og 2 foils, men dette kan variere veldig fra sett til sett. Nyere sett har også kort som er uhyre sjeldne og kun mulig å få fra collector boosters. Disse koster en del mer en draft og set boosters.

Zendikar Rising Bundle

Bundle

En bundle inneholder nå 8 set boosters, en terning, en god del basic land med art fra settet og et promo kort. Tidligere varianter inneholdt 10 draft boosters i stedet. Kjekk boks for de som ikke har mange land, vil ha til oppbevaring av kort eller vil ha litt mer på kjøpet enn kun kort.

Våre arrangementer

Når det kommer nytt sett, så er det ofte også prerelease. Dvs. at man kan møte opp og betale for deltakelse, få en boks med 6 draft boosters og en promo, som man da lager en sealed deck med. Turnering følger med mulighet for å vinne set boostere i premier!

Passer godt for både nye (som kjenner reglene) og erfarne spillere.

Turnering hvor hver spiller får 6 draft boostere av samme sett, åpner og lager 40 korts deck før vi spiller.

Man kan kombinere innhold i pakker med basic land. 40 kort i decken er minimum, spillerne velger selv om de vil ha flere.

Hver spiller får 3 draft boostere og settes opp i «pods». Hver pod består av 5-11 spillere. Spillerne åpner så første booster, tar et kort og sender resten videre til spilleren på venstre side. Slik fortsetter man til alle kort fra første booster er plukket (draftet). 

Prosessen gjentas med booster nummer 2 og 3, men man sender til høyre etter å ha åpnet andre booster.

Når alle pakker er ferdig draftet, så lager man deck av minimum 40 kort, hvor man får lov til å inkludere kort man draftet sammen med så mange basic land man vil.

Turnering hvor vi spiller med decker hver spiller har laget på forhånd, og hvor alle kort er lovlig i «Standard». 

Hvis man ikke vet hva som er lov, eller hva som er bra, så er det lurt å sjekke på nettet, spørre i butikken eller magicmiljøet.

Turnering hvor vi spiller med decker hver spiller har laget på forhånd, og hvor alle kort er lovlig i «Pioneer». 

Hvis man ikke vet hva som er lov, eller hva som er bra, så er det lurt å sjekke på nettet, spørre i butikken eller magicmiljøet.

Turnering hvor vi spiller med decker hver spiller har laget på forhånd, og hvor alle kort er lovlig i «Modern». 

Hvis man ikke vet hva som er lov, eller hva som er bra, så er det lurt å sjekke på nettet, spørre i butikken eller magicmiljøet.

Gratisarrangement hvor man møter opp med sin commanderdeck og spiller mot 2 eller 3 andre spillere. 

Fint mulig å låne deck av andre. Vi lodder også ofte ut ting under disse arrangementene.